Тернопільські артилеристи відсвяткували Різдво у зоні проведення АТО (фото)

Уже четвертий рік поспіль Тернопільські артилеристи відзначають Різдво Христове у зоні АТО. Традиційно смачна кутя, пампушки та делікатеси, які приготували військовослужбовці цього року стали прикрасою святкового столу, а віншування та молитва разом з капеланом – ієромонахом, директором духовної семінарії у Львові отцем Олегом Ладнюком, доповнили настрій тим, хто зі зброєю на свята стереже спокій в нашій країні. Захисники у складі військової родини зичать щастя у кожній оселі, миру та злагоди.

Солдат Оксана Ярмаш – кухар, готувала для бійців Святу вечерю.
З вигляду звичайна жінка, по життю усміхнена, щира, навіть не скажеш, що вона військова, але поруч лежить бронежилет і автомат, штик – ніж, і каска. Так вже склалося, що під кінець 2015 року Оксана кардинально вирішила змінити добре оплачувану цивільну роботу на службу у війську. Згодилась там її набута професія готувати і годувати, адже до цього Оксана працювала в ресторанах у Києві, в Буковелі. Поштовхом залишити цивільну роботу її ще більше надихнули події на Майдані, які згодом переросли у справжню війну. Але тривалий час, щоб допомагати українському війську не відпускали домашні клопоти, старенька мама і троє діток, яких виховує сьогодні Оксана Ярмаш. На її тендітних плечах, далеко від дому, що на Тернопільщині лежить велика відповідальність – годувати людей. Безумовно такі професіонали як вона, знають як зробити, аби кожен оцінив її старання. Рано встає, пізно лягає, цілий день, як та бджілка працює, щоб ніхто не був бодай ображений на смак чи якість страви. Приготувати їжу на таку кількість солдат в зоні АТО одній зазвичай важко, тому на кухні завжди хтось допомагає. І картоплю почистять, і продукти доставлять, а на святкове меню Оксана обов’язково кличе дівчат, котрі різні за посадами, але все ж… дівчата. Смачне меню на Новорічний та Різдвяний стіл і цього разу готували в колективі. Завдячує вона у цьому своїм посестрам по службі, а особливо за солодкий торт – десерт Світлани Дарморіс, принаймі про це кажуть самі військові. Подейкують, якщо солдат добре нагодований, йому й воювати легше. Але й справді нагодовані захисники військовим поваром Оксаною Ярмаш сьогодні впевнено несуть службу на захисті своїх кордонів, бо переживати про відсутність якісної, приготовленої по-домашньому їжі підстав і помислів зовсім немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *